top of page

VAIN 60 MINUUTTIA

Kotka, Lapinjärvi, Pyhtää ja Strömfors - lähempänä kuin luuletkaan. Muutetaanko?

Edullista asumista, etätyötä ja uutta yritystoimintaa, tilaa tekemiselle ja olemiselle - elämisen laatua 60 minuutin päässä pääkaupunkiseudusta.

Helsingistä itään löytyy idyllinen ja viehättävä alue, jossa vesi eri olomuodoissaan on aina lähellä - meren aaltoina, joen pauhuna tai järven tyyneytenä.

 

Kehä III:lta lähdettäessä Loviisassa sijaitseva Strömforsin ruukki sekä Lapinjärvi, Pyhtää ja Kotka ovat vain noin tunnin ajomatkan päässä. Yhteys autolla voi olla nopeampi kuin matka Vuosaaresta Lauttasaareen ruuhka-aikaan.

 

Matkailun lisäksi alue tarjoaa myös varteenotettavan vaihtoehdon asumiselle. Asuntojen hinnat Kotkassa, Lapinjärvellä, Pyhtäällä ja Strömforsissa ovat huomattavasti edullisemmat kuin Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Pienet kyläyhteisöt luovat turvallisen kasvuympäristön lapsiperheille. Harrastusmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta ovat lähellä, eivätkä kulttuuriretket ja muu asiointi Helsingissä ole etäisyydestä kiinni - vain noin 60 minuutin päässä.

 

Etätyö on monelle jo varteenotettava mahdollisuus, ja Helsingistä itään -alueelle syntyy myös uusia työpaikkoja, kun vanhoihin teollisuustiloihin palaa joko perinteinen teollisuus tai niihin perustetaan uutta yritystoimintaa. Yrityksen käynnistäminen pienellä paikkakunnalla voi olla isoja kaupunkeja nopeampaa, sillä päätöksentekijöihin saa yleensä helpommin yhteyden.

 

Esimerkiksi Kotkan keskustasta voi saada omistusasunnon noin kolmasosalla hinnasta, jonka Helsingissä joutuisi maksamaan. Pyhtäällä, Lapinjärvellä ja Strömforsissa on hyvät mahdollisuudet aloittaa uusi elämänvaihe kauniissa miljöössä, sillä yhä useamman ulottuvilla on mahdollisuus ostaa tai rakentaa talo, jossa on tilaa elää.

bottom of page