top of page

IHMISET KOTKASSA

Toni Lahti
Tuottaja, tapahtumakoordinaattori

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

 

Edistän Joutomaa Festia, jossa kuopataan mennyttä ja unohdettua ja toivotetaan tervetulleeksi uutta. Tapahtuma yhdistää eri aloja, se on noin parinkymmennen tekijän yhteistempaus.

 

Festivaalia ei suunnitella tarkkaan etukäten, vaan kaikki konkretisoituu tapahtumapäivänä. Itse teen taidetta näyttelyyn sekä järjestän ja mahdollistan Joutomaata.

 

Mikä on parasta Kotkassa?

 

Kotkassa kumpuaa rakasta elämää ja sykettä. Tämä on minulle sopivan kokoinen kaupunki, jossa voi toteuttaa ideoitaan. Minua kiehtoo yllätyksellisyys ja ainutkertaisuus, se ettei jäädä märehtimään, vaan uskalletaan elää ja päästää irti.

 

Kotkassa on joustavuutta ja nopeaa toimintaa jopa virkamiestasolla. Pienet piirit mahdollistavat nopean toiminnan, koska on helppo ottaa yhteyttä eri tahoihin.

 

Mikä on Kotkan piilotettu aarre?

 

Se, mikä on muiden silmissä rumaa, on minulle kaunista. Kartoitan tyhjiä tiloja, jotka ovat minulle inspiroivia ja säväyttäviä paikkoja.

 

Miten haluaisit kehittää Kotkaa?

 

Unelmapaikkani seuraavalle Joutomaa-projektille olisi Kotkan vanha poliisiasema. Siellä voisi järjestää keikkaa ja ryhmäteatteria isoon saliin. Poliisiasemalla voisi kokeilla vaikkapa majoitusta sellissä, jossa voisi lukea tiilenpääkirjoituksia iltasatuina. Paikka herättää mielikuvitukseni.

Tutustu aiheeseen lisää:

MTV3:n juttu Kotkan vanhasta poliisitalosta

"Kotkassa kumpuaa rakasta elämää ja sykettä. "
bottom of page