top of page

IHMISET PYHTÄÄLLÄ

Saara Korhonen
Yrittäjä, retkeilijä, blogisti

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

 

Suunnittelen mysteeri-illallisia Kiviniemen kartanoon, jonne on tarkoitus houkutella osallistujia Pyhtäältä ja Helsingistä. Kyseessä on roolipelin tyyppiset illalliset, joissa tapahtuu kuviteltu rikos, jota ratkaistaan. Ympäristö ja hahmot edustavat 1920-luvun tyyliä.

 

Hankkeessa on mukana ammattilaisia Kotkan kaupunginteatterista käsikirjoittamassa ja näyttelemässä tarinaa. Kiviniemen kartano on hieno ympäristö, jossa on taidetta, estetiikkaa ja historiaa. Tavoitteena on tehdä mysteereistä vuoden ympäri pyörivä, tunnelmallinen illalliskattaus.

 

Kyseessä on idea, joka ei olisi päässyt vauhtiin ilman Helsingistä itään -projektia. Olen teini-iästä lähtien ollut mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia, ja tykkään lähteä mukaan kaikenlaiseen uuteen.

'

Mikä on parasta Pyhtäällä?

 

Ehdottomasti luonto. Teemme mieheni kanssa luontoblogia Kylät ja kivitiet, tarinoita Pyhtäältä, ja kuljemme ja kuvaamme hienoja luontopaikkoja. Parasta on meidän oma ”Amatsoni”, Kymijoki.

 

Mikä on Pyhtään piilotettu aarre?

 

Kyllä se on Kymijoki - sillä vaikka kaikki sen tietää, harva todella tuntee. Joella kannattaa meloa ja kokea Kymijoen omalaatuinen rauha.

 

Kokoamme Kotkan, Pyhtään ja Loviisan yhteistä retkeilyreittiä Helsingistä itään -projektissa. Toivottavasti siitä tulee uusi aarre tulevaisuudessa.

 

Miten haluaisit kehittää Pyhtäätä?

 

Yhdessä tekemisen meininkiä voisi kehittää. Miten saataisiin eri tahot yhteistyöhön toistensa kanssa? Paikkakunnalle olisi hyvä saada lisää vuosittaisia tapahtumia, jotka kokoaisivat paikallisia yhteen ja toisivat uutta yleisöä. Lähiympäristön asukkaat voisivat huomata, että Pyhtää ei ole syrjässä ja kaukana.

Kylät ja kivitiet - tarinoita Pyhtäältä -blogi

"Kymijoki on meidän oma Amazon. Siellä voi meloa ja kokea luonnon 
omalaatuisen rauhan."
bottom of page