top of page

PYHTÄÄ

Mysteereitä tienvarrella ja suurten elämysten luontokohteita - virikkeitä moniin mahdollisuuksiin.

Stockforsin tehdasmiljöö on valmis uuteen elämään yritystoiminnan, kulttuurin ja
hyvinvoinnin keskuksena.

Ajettaessa Helsingistä Kotkaan havahtuu iloisesti aina kun Pyhtään kohdalla maantien reunoilla alkaa näkyä kirkkaanpunaisia isoja kiviä ja typistettyjä palmuja muistuttava metsikkö. Kunta, jossa moottoritien reuna-alueilla saa tuottaa iloa ohi ajaville, on tutustumisen arvoinen. Punaiset kivet ovat mysteeri, joiden syntyä ja lisääntymistä ei kukaan tunnusta.

 

Moottoritien varrella Sirius Sportissa voi tuulitunnelissa kokea vapaan pudotuksen lumon ja harjoitella surfausta turvallisesti sisällä. Muutaman kilometrin päässä olevassa keskiaikaisessa kivikirkossa on tunnelman lisäksi hieno akustiikka, jonka takia se on suosittu konserttipaikka. Sen lähellä Stockforsin hiljentynyt tehdasmiljöö odottaa uutta heräämistä kiertotalouden elinkeinojen yhdistyessä taiteen ja hyvinvoinnin tarjoamiin elämys- ja matkailupalveluihin.

 

Valkmusan kansallispuisto ja Kymijoki tuottavat suuria luontoelämyksiä. Tämän kaiken kokee, kun ymmärtää poiketa moottoritieltä, katsella ympärilleen ja tutustua ihmisiin ja alueen yritystoimintaan avoimin mielin. Pyhtää valikoitui mukaan Helsingistä itään siksi, että se on jotain aivan muuta kuin moottoritieltä katsottua voisi olettaa.

(Kuva: Saara Koronen)

bottom of page