top of page

Pyhtää Redstone – ainutlaatuinen lentokenttä Etelä-Suomessa

Pyhtää profiloituu lentoliikenteen pioneeripaikkakuntana. Uusi lentokenttä Pyhtää Redstone palvelee alueen kasvavaa matkailutoimintaa.


Alkuosa asvalttipäällysteistä kiitotietä on jo valmiina Pyhtään lentokentällä, ja jatkoa on rakenteilla. Kokonaisuudessaan kiitotie tulee olemaan 1600 metrin mittainen. Pyhtään lentokenttä on saanut valtiontukea 900 000 euroa, mikä käytetään kiitotien ja lentokentän perusinvestointeihin. Ensimmäinen lentokonehalli on valmis, ja kenttä on käyttökunnossa.Pyhtään lentokentän avajaisia vietetään kesällä 2019, ja sen asema alueella on merkittävä. Helsingin Malmin lentokentän toiminnan hiljennyttyä Pyhtäältä löytyy nyt Etelä-Suomen ainoa ammatilliseen yleisilmailuun sopiva kenttä.


Aikatauluttoman lentoliikenteen tukikohta


Pyhtää Redstonella on ainutlaatuinen asema aikatauluttoman lentoliikenteen tukikohtana. Kun kenttä saa toimivan satelliittinavigointijärjestelmän, laskeutuminen on mahdollista sääolosuhteista riippumatta.


- Toiminnan pääkohderyhmä ovat ammatilliset ilmailuyritykset ja tulevaisuuden ilmailu, kuten droonitoiminta. Myös ilmailun harrastajat ovat tervetulleita, kertoo lentokapteeni ja lentokentän rakennusprojektin vetäjä Esa Korjula Redstonen Aerosta.Pyhtään lentokenttä lisää kunnan merkitystä matkailupalveluiden tarjoajana muodostaen alueesta liikenteen solmukohdan. E18-moottorien ansiosta Pyhtää on vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kentän saavutettavuutta lisää myös se, että Pyhtää Redstonelta pääsee ilmaan verrattain nopeasti.


- Sekä Pyhtään kuntalaiset että luottamusmiehet ovat antaneet lentokentän kehittämiselle vahvan tuen, kiittelee Korjula.Pyhtään matkailun valtteihin tulevaisuudessa kuuluvat myös Munapirtin tuleva kansainvälisen tason hotelli sekä Keihässalmen kalastajakylän asiakkaat.


- Ensimmäiset ulkomaiset lentoturistit kävivät Pyhtää Redstonella jo kesällä 2018. Heitä kiinnostivat Sirius Sportin sisäsurffaus sekä tuulitunnelit vapaapudotuskokemuksineen. Lentäen saapuvat turistit tulevat tarvitsemaan alueen matkailupalveluita monipuolisesti myös jatkossa, kertoo Korjula.


Lisätiedot: Lentopaikat: Pyhtää Redstone


bottom of page