top of page

IHMISET PYHTÄÄLLÄ

Pia Nuuttila
Koulutusviennin asiantuntija, lähialuematkailija

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

 

Olen tuottamassa kahta mielenkiintoista musiikkitapahtumaa Pyhtäälle. Navetta Blues järjestetään 30. kesäkuuta ja Navetta Jazz 25. elokuuta. Paikkana on Timo Teipin Navetta Pyhtään Siltakylässä. Olen mukana järjestämässä myös keväisiä illallistanssiaisia Stockforsin kauniiseen Patruunantaloon, jonka käyttöä pyritään taas elvyttämään.   

 

Mikä on parasta Pyhtäässä?

 

Pyhtää sijaitsee toimivasti lähellä kaikkea minulle tärkeätä: lähellä Kotkaa, lähellä Helsinkiä, lähellä merta ja lähellä luontoa.

 

Mikä on Pyhtään piilotettu aarre?

 

Strukan sulut ja jokivarren amazonmainen maisema. Strukan sulut on rakennettu 1900-luvun alussa, ja ne ovat Suomen ainoat yhä käytössä olevat käsikäyttöiset merelle johtavat sulut. Sulkujen kautta pääsee Kymijokea pitkin veneellä Suomenlahdelta Pyhtään kirkonkylälle asti.

 

Myös Pyhtään keskiaikaisen kivikirkon akustiikka on aarre. Musiikintuntijoiden mielestä kirkon akustiikka on huipputasoa, ja se soveltuu hyvin konsertteihin ja levytyksiin.

 

Miten haluaisit kehittää Pyhtäätä?

 

Koska Pyhtäällä asuu useita etätyön tekijöitä, tänne voisi järjestää yhteisölliset työtilat. Olisi hyvä saada paikka, joissa etätyöläiset voisivat kohdata toisiaan.

 

Paikassa voisi olla tilat videoneuvotteluun sekä vaikkapa ompelukoneita yhteiseen käyttöön. Ihmisten ei tarvitsisi jäädä eristyksiin yksin omiin työpisteisiinsä.

Pia on mukana järjestämässä:

Navetta Blues

Navetta Jazz

"Strukan sulkujen kautta pääsee Suomenlahdelta Kymijokea pitkin Pyhtään kirkonkylään asti."
bottom of page