top of page

IHMISET STRÖMFORSISSA

PETRA MAKKONEN
Puutarhuri, floristi, pihasuunnittelija

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

 

Olen mukana kehittämässä kylää ja lisäämässä sen näkyvyyttä. Tavoitteena on, että Strömforsiin tulisi matkailijoita ympäri vuoden. Haluan edistää kylän me-henkeä, niin että kaikki voisivat tuntea olevansa osa hyvinvointikeskusta.

 

Mikä on parasta Strömforsissa?

 

Vanhojen rakennusten kauneus ja rauhallinen tunnelma. Ostin pari vuotta sitten kodikseni vuonna 1871 rakennetun Strömforsin entisen kunnantalon, joka toimi alun perin pappilana. Se on erikoinen talo kodiksi. Talossa on 19 huonetta, joita kunnostan pikkuhiljaa, ja tavoitteena on tehdä siitä majatalo. Kaivan vanhan pappilan puulattiaa esille kunnantalon aikaisten sattumuksien alta. Onneksi sieltä paljastuu terve hirsirakennus!

 

Mikä on Strömforsin piilotettu aarre?

 

Vanhojen rakennusten historia ja kylällä toimineiden ihmisten, kuten ruukin perustaja Virginia af Forsellesin, tarinat. Löydän historiaa myös kotitaloni vintiltä, josta paljastuu kaikenlaisia Ruotsinpyhtään historiasta kertovia tavaroita. Strömfors on todella paikka, jossa historia herää eloon pala palalta.

 

Mitä haluaisit kehittää Strömforsissa?

 

Paikkakunnan yrittäjien pitäisi saada kunnon palkkaa kylätoiminnan ylläpitämisestä. Haluaisin itsekin saada varoja vanhan taloni kunnostamiseen, niin että majatalotoiminta voisi alkaa.

Museoviraston katsaus Strömforsin historiasta

"Parasta on vanhojen rakennusten kauneus ja kylän rauhallinen tunnelma."
bottom of page