top of page

MENOVINKIT 

Kokeile uutta ja ole utelias!
Helsingistä itään suosittelee ajankohtaisia tapahtumia Kotkassa, Lapinjärvellä, Pyhtäällä ja Strömforssissa

Land Art Lapinjärvi tuo taidetta marraskuiseen maisemaan

Kansainvälinen ympäristötaiteen työpaja ja näyttely jatkuu Lapinjärven luonnossa 19.- 24.11.2018.

 

Ympärivuotinen näyttely saa nyt jatkoa tunnetun espanjalaisen taiteilijan, Isaac Cordalin saapuessa työskentelemään Lapinjärvelle. Samalla Land Art Lapinjärvi laajenee yhteisöllisellä taideteoksella.

 

Galicialaisperäinen Isaac Cordal on tunnettu kantaaottavista miniatyyriveistoksistaan. Suomessa hänen töitään on esillä myös UPEA18-näyttelyssä Espoon Karakallion ympäristössä. Cordal on kuulu teostensa kekseliäästä sijoittelusta julkisivuihin muun muassa Pariisissa, Brysselissä ja Malmössa.

-       Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta Ympäristötaideteos voi olla myös teko, tapahtuma tai prosessi, määrittelee Land Art Lapinjärven toteuttaja, kuvataiteilija Antonio Arosa.       

Land Art Lapinjärvi kutsuu mediaa ja muita kiinnostuneita seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä Lapinjärven luonnossa marraskuun hämärissä 19.-24.11.2018

Viime kesänä Land Art Lapinjärvi toi uutta potkua Lapinjärven taide-elämään tuottamalla paikkakunnalle kansainvälisen ympäristötaiteilijoiden ryhmän.

-       Polku-labyrintti, hirsirakennelma Konkelo sekä ontosta lehmuksesta työstetty viidakkorumpu ovat yhä esillä Lapinjärven maastossa. On mielenkiintoista nähdä, miten eri vuodenajat vaikuttavat teoksiin, sanoo Antonio Arosa.

Arosa dokumentoi yhdessä Henrik Lundin ja Petri Rantapään kanssa teosten muovautumista. Valokuvista kootaan nettigalleria sekä kiertävä näyttely.

 

100 kilometriä Helsingistä itään sijaitseva Lapinjärven kunta on profiloitunut ihmisläheisyyden ja muistiystävällisyyden tyyssijana – ja nyt myös luontotaiteen keskuksena.

 

Tervetuloa Land Art Lapinjärvi  -näyttelyn avajaisiin la 24.11.2018 klo 13.00

 

Opastettu kävely avajaisiin lähtee klo 13 alkaen osoitteesta Wasargård, Järventaustantie 22, 07800 Lapinjärvi.

 

Kävely kulkee metsäpolkua pitkin noin 1,5 km matkan paikoin kivisessä maastossa. Varauduthan sään ja maaston mukaisesti! Avajaisissa kallion laella upeissa maisemissa tarjoillaan ruokaa ja juomaa tulen äärellä.

 

Land Art Lapinjärven toteutus ja tuotanto: Antonio Arosa, Henrik Lund ja Petri Rantapää Lapinjärveltä sekä Marit Hohtokari Helsingistä itään –hankkeesta

 

Yhteystiedot: Antonio Arosa p. 040 2188 620 ja Marit Hohtokari p. 0400 816 221

 

Lisätiedot


Helsingistä itään –hanke

 

Land Art Lapinjärvi

 

Isaac Cordal


Helsingin Sanomien juttu Isaac Cordalista

 

Antonio Arosa

landart_lapinjärvi_labyrintti.jpg
bottom of page