top of page

MENOVINKIT 

Kokeile uutta ja ole utelias!
Helsingistä itään suosittelee ajankohtaisia tapahtumia Kotkassa, Lapinjärvellä, Pyhtäällä ja Strömforssissa

Satamafestivaali Por'to
Kotkassa 7.7.2018

Syntinen yö satamakaupungin sykkeessä

 

Port'to -tapahtuma kutsuu kaikkia historiasta, nykypäivästä ja iloitteluista viehtyneitä rilluttelemaan Kotkaan. Koe aistillinen festivaali Kotkan kantasatamassa, Merikeskus Vellamossa ja Kotkan Klubilla. 

 

Merimiehet pitivät aikoinaan Kotkan kapakoita pystyssä. Raskas, eksoottinen työ vaati villiejä ja epäsovinnaisia juhlia - viina virtasi ja Kotkan ruusut viihdyttivät vieraitaan. Eikä satama ollut vain raavaiden merimiesten ja ilolintujen aluetta: yhtä lailla naiset, erityisesti yksinhuoltajat tekivät siellä pitkää päivää sahatavaran lastaajina, säkkitaakkojen tekijöinä ja työnjohtajina. 

 

Virittäydy tunnelmaan: Sellupaalien ahtaus -tapahtuma Kantasatamassa klo 15.00

Merikapteeni Carl-Gustav Walldénin dramatisoima Sellupaalien ahtaus vie katsojan valtakunnan vaaran vuosiin 1940-luvun lopulle, jolloin Kotkan satamassa yritettiin teloittaa sataman työkonttorin johtaja ja sellupaaleja väännettiin raavaalla voimalla, käsipelillä. Tapahtumassa esiintyvät mm. Viihdekuoro Stemmarit, Karoliina ja Kari Kiiski sekä sellupaalitiimi.

Lisätiedot: Sellupaalien ahtaus

 

Inspiroidu teemaan Merikeskus Vellamossa 

 

Merikeskus Vellamossa on esillä kansainvälinen Sex and the Sea -näyttely, joka kuvaa merimiesten aistillisia unelmia. Kansainvälisten huipputaiteilijoiden Saskia Boddeken ja Peter Greenawayn kokoama näyttely käsittelee merimiesten yksinäisyyttä, himoa ja erotiikkaa. Näyttely johdattaa löytöretkelle eksoottisten tuliaisten, salaisuuksia kertovien matkalaukkujen, keulakuvien ja merenneitojen maailmaan. 

Lisätiedot: Merikeskus Vellamo: Sex & Sea

Imeydy sykkeeseen Kotkan Klubilla

 

Klo 16.30 on aika suunnata kohti Kotkan Klubia, jossa tapahtuma ammentaa innoitustaan menneestä ja iloitsee ilmaisunvapaudessaan korkealle kurottavasta naiseudesta, kun luvassa on tankotanssia, burleskia ja merimiestatuointeja.

 

Mindy Mad Magnolian Burleskityöpajassa haastetaan kauneusnormeja, ihannoidaan erilaisia vartaloita, iloitellaan ja viekoitellaan,

 

Kotkan Klubin galleriatilassa avautuu Minna Jerrmanin valokuvanäyttely Helsinki Burleski - vauhdikkaita, hauskoja ja sensuelleja esityksiä, pukujen loistoa ja suuria tunteita.

 

Voimaa, notkeutta ja koordinaatiota vaativaa tankotanssia pääsee ihailemaan klubin pihalla. Tankotanssijat Silja Sukanen ja Emma Karttunen esiintyvät.

 

Skumppabaari kutsuu nauttimaan kesästä. Samalla voi hankkia väliaikaisen merihenkisen tatuoinnin, sitoa illaksi kukkaseppeleen tai osallistua yhteistaideteoksen valmistumiseen Irina Lonskajan johdolla. Satamassa työskenneelleen Hilman tarinaan voi tutustua tarinallisten muistelmien myötä. 

Tanssin huumaan juhlaväen villitsee maailmanmusiikin mestari Kiureli Sammallahti, rennosta tunnelmoinnista vastaavat jazzahtavat Roni Mäkinen & Topi Sunila, Duo Vanhala Bros ja Tara Vepsäläinen duo. 

 

Ihastu ja nauti:  Show & Dinner

 

Kotkan Klubin Show & DInner lupaa menneen maailman loistoa, kristallikruunujen kirkastamia saleja ja tietenkin salakapakka, josta viranomaiset eivät sinua varmasti löydä. 

I

llan aikana esiintyvät burleskitähdet Mindy Mad Magnolia & Lily Van Der Lust sekä Lady Misty May. Kattavasta musiikkitarjonnasta vastaa Jallu Sundelin ystävineen ja kapteenina toimii hurmaava näyttelijä-showmies Thomas Pryke. 

 

Show & Dinner alkaa klo 19.00, illalliskortti 59 euroa, josta 10 euroa ohjataan Naisten pankille auttamaan naisia siellä, missä tasa-arvo ei vielä toteudu oikein.

 

Lisätiedot: Show & Dinner
 
Tuotannosta vastaavat: Kotkan kaupungin Uudet Tapahtumat -kiihdyttämö, Helsingistä itään -projekti, N&N Event Oy, Merikeskus Vellamo. 

Port'to

bottom of page