top of page

LAPINJÄRVI

Suomen kirkonkylien aatelia ja yhteisöllistä maalaiselämää ihmislähtöisessä kunnassa.

Idyllisen kyläraitin varella kumpuaa vireä ja kulttuurimyönteinen nykyisyys.

Valtatie 6:n varrella oleva Lapinjärvi on eräs valtatie 7:n, eli E18:n, ulottuvilla olevista kiinnostavista paikkakunnista, joiden tarjonta ei ole tuttua ohikiitäville autoilijoille. Harvinaisen yhtenäinen ja hyvin säilynyt vanha kirkonkylä on valittu yhdeksi Suomen merkittävistä kulttuurihistoriallisista ympäristöistä. Arvokkaan rakennetun kylänraitin lisäksi alueelta löytyy komeita vanhoja puita, kuten tammia, lehmuksia ja saarnia. Tätä kaikkea voi ihastella opastetulla kulttuuripolulla.

 

Menneen maailman tunnelmaa huokuvan kyläraitin varrella kumpuaa myös vireä ja kulttuurimyönteinen nykyelämä. Paikkakunnan luovat voimat kokoontuvat Koko kylän työhuoneelle, jossa tehdään taidetta ja käsitöitä sekä opiskellaan kieliä.

Kimonkylän taidekoti esittelee toistatuhatta maalausta yli 400 suomalaiselta taiteilijalta ollen eräs Suomen laajimpia yksityisen henkilön keräämiä laatutaiteen kokoelmia.

 

Pelto- ja järvimaisemien siintämä rauhoittava kylämiljöö tarjoaa myös laadukasta lähiruokaa, kuten Porlammin meijerin juustoja, Fisherman’s Foodin kalatuotteita ja taukopaikka Mehiläispesän paikallisherkkuja.

 

Lapinjärvi on pieneksi kunnaksi harvinaisen kansainvälinen, mikä tuottaa omanlaista taidetta ja yhteisöllisyyttä. Kunta on profiloitunut myös ihmislähtöisyyden ja muistiystävällisyyden kehittäjänä ja maaseutumatkailun tempauksilla.

 

Lapinjärven kirkonkylään on vain viidentoista minuutin ajomatka moottoritieltä E18 ja parin kilometrin matka valtatie 6:lta, joten tämä positiivisesti yllättävä sivupolku ei ole vaikea saavuttaa.

(Kuva: Henrik Lund / Lundfoto)

bottom of page