top of page

KYMIJOKI

Koskien pärskeitä ja tasaista virtaa eteläisen Suomen parhaassa lohijoessa.

Päijänteeltä alkava ja Pohjanlahteen laskeva, 204 kilometriä pitkä Kymijoki on Suomen neljänneksi suurin joki.  Kotkan, Pyhtään ja Strömforsin alueilla virtaava Kymijoki jakautuu viiteen sivuhaaraan ennen saapumistaan Pohjanlahteen. Vehmas ja vehreä maisema metsineen ja viljelymaineen ympäröi  jokiluontoa.  Sekä kaupunkien että erämaiden läpi virtaavaa Kymijokea ei turhaan kutsuta Suomen Amazoniksi.

Aiemmin vesivoiman ja puutavaran kuljetukseen hyödynnetty Kymijoki kuuluu nykyisin suurilta osittain Natura 2000 -alueeseen, ja sen suuret vapaat kosket on suojeltu. Jokivesi on lievästi sameaa, mutta laadultaan hyvää. Kymijoki on eteläisen Suomen paras lohijoki, ja siinä tavataan myös kuhaa, taimenta ja kirjolohta. Kalastusharrastus on vilkasta, ja kalastuskausi jatkuu parhaimmillaan vuoden ympäri. Joenvarrelta löytyy heittolaitureita, tulipaikkoja ja ruokailumahdollisuuksia.

Jokiluonnossa matkailu tarjoaa mahdollisuudet niin perhokalastukseen, koskenlaskuun kuin koskimelontaankin. Kymijoen koskien pärskeitä voi maistella kumiveneellä laskien. Toisaalla voi nauttia tasaisesta virrasta, jossa kanootti lipuu kuin itsestään. Jokimaasto on myös koti monille harvinaisille linnuille, ja vaikkapa kalasääskille, haukoille ja harmaahaikaralle.

(Kuva: Kotkan kaupunki)

Sekä kaupunkien että erämaiden läpi virtaavaa Kymijokea ei turhaan kutsuta Suomen Amazoniksi.
bottom of page