top of page

KOTKA

Merta, satamia, risteilymatkustajia. Puistojen kavalkadi ja kaupunkitapahtumien uusi aalto. 

Kotkalaiset ovat yhä vahvemmin vaikuttamassa kaupunkinsa elävöittämiseen.

Kotkan suhteen on syytä tarkistaa mielikuvien paikkansapitävyys. Jos Kotkasta mieleen tulee vanha, tunkkainen satamakaupunki, jonka parhaat ajat olivat joskus kauan sitten, kyseessä on virhearvio. 

 

Toki Kotkassa toimii Suomen suurin yleissatama, mutta tavaraliikenteen lisäksi Kotkan ovat löytäneet viime vuosina myös suuret kansainväliset risteilyalukset tuoden kaupunkiin tuhansia risteilyvieraita.

 

Kotkassa meri on läsnä kaikkialla, ja veden voimaa juhlitaan myös vuosittaisilla Meripäivillä heinäkuussa. Lisäksi Kotka yllättää  monilla upeasti suunnitelluilla puistoillaan. Kätevästi viiden kilometrin säteellä Kotkassa löytyy yhdeksän omaleimaista ja hyvinhoidettua puistoa, joukossa vaikkapa Katariinan Meripuisto, Veistospromenadi ja Yrttipuutarha Redutti-Kotka.

Kotkassa on paljon laadukasta kulttuuritarjontaa kaupunginteatterista Kymi Sinfoniettaan.  Alvar Aallon suunnittelema Sunilan tehdasalue houkuttaa arkkitehtuurista kiinnostuneita ihmisiä paikalle ympäri maailmaa. Merikaupunki kertoo legendoistaan myös tyylikkäässä Merikeskus Vellamossa.

 

Kotkalaiset ovat yhä vahvemmin vaikuttamassa kaupunkinsa elävöittämiseen. Kaupunkiin on ilmestynyt monia uusia tapahtumia ja tempauksia, kuten puistokohtaamisia, yhdessä syömistä kaupungin kaduilla sekä omaehtoisen taiteen luomista tyhjissä tiloissa.

 

Kotka on kaunis, elävä ja mutkattomien ihmisten kaupunki, jonne uusi moottoritie vie helposti perille - linja-autolla parissa tunnissa ja omalla autolla 75 minuutissa. Monet matkailijat ovat yllättyneet, miten hurmaava kaupunki Kotkasta on paljastunut.

bottom of page