top of page

IHMISET KOTKASSA

Inka Setälä
Tapahtumakoordinaattori, kaupunkiaktiivi

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

 

Minulla on halu kehittää kotikaupunkini kaupunkikuvaa. Pursuilen erilaisia ideoita, joista jotkut ovat olleet ihan toteuttamisen arvoisia. Olen unelmoija, ja huomasin, että unelmistaan voi tehdä totta. Unelmistani on jo muodostunut onnistuneita toteutuksia, kuten Illallinen Lehmuskujalla ja Kohtaamisia Kotkassa -tapahtumat.

 

Eikä tässä vielä kaikki - tulossa on lisää tapahtumia, jotka yhdistävät ihmisiä ja ilmiöitä ja luovat lisää positiivista pöhinää. Olen ylpeä kotikaupungistani ja haluan kertoa siitä muille.

 

Helsingistä itään on on loistava projekti, jossa on ammattilaisten verkosto apuna sparraamassa. Ideoidaan, luodaan ja toteutetaan. Tehdään yhdessä.

 

Mikä on parasta Kotkassa?

 

Kotkan sijainti on ihanteellinen! Niin lähellä pääkaupunkia on näin idyllinen ja raikas kaupunki. Meren läheisyys, raikkaat merituulet vanhassa satamassa, saaristo, Kymijoki, kaupungin upeat puistot!

 

Kotkassa vallitsee mahtava potentiaali. Suuret risteilijät ovat jo löytäneet Kotkaan, ja kaupunkiin rantautuu kesäisin kansainvälisiä turisteja. Koko ajan kaupunkikuva elävöityy. Silti asuntojen hinnat ovat aivan eri luokkaa kuin pääkaupunkiseudulla.

 

Mikä on Kotkan piilotettu aarre?

 

Kotkan aarre on ehdottomasti sen ihmiset! Kohtaamisia Kotkassa -tapahtuma keräsi  syksyllä 2017 räntäsateesssa Katariinan puistoon yli tuhat ihmistä tutustumaan toisiinsa, ja uusia kohtaamisia on tulossa. Kotkassa asenteet ovat kohdillaan.

 

Miten haluaisit kehittää Kotkaa?

Näen Kotkassa paljon mahdollisuuksia. Tänne voi kehitellä vaikka mitä. Erityinen etu on se, että Kotkasta puuttuvat tyystin liikenneruuhkat! Helsinkiin verrattuna satunnaiset kymmenminuuttiset ruuhkat ovat melkein rentouttavia.

 

Vaikka täältä puuttuukin yliopisto ja kylpylä, se ei haittaa. Kylpylän sijasta tänne voi tulla kylvettämään jalkojaan upeisiin Kymijoen koskiin!

"Kotkassa vallitsee mahtava potentiaali, ja asenteet ovat kohdillaan."
bottom of page