top of page

IHMISET LAPINJÄRVELLÄ

Henrik Lund
Account representative, valokuvaaja

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

 

Kuljen Lapinjärven ympäristössä kameran kanssa, ja saan kuviini inspiraatiota luonnosta. Tunnetuin valokuvani, Icefox, on talvinen kuva ketusta, joka istuu vastikään jäätyneen jään päällä. Ketun takana on Porlammin avoin vesi. Sain kuvaan jännittävän, hieman epätodellisen tunnelman, ja se palkittiin kansainvälisessä luontokuvakilpailuissa. Ketusta tuli sittemmin myös Lapinjärven kunnan symboli.

 

Olen mukana Lapinjärvellä järjestettävässä ympäristötaiteen projektissa. Aion valokuvata ympäristötaideteoksia, ja tarkoitus on dokumentoida näyttely kirjaksi tai verkkonäyttelyksi.

 

Mikä on parasta Lapinjärvellä?

 

Idyllinen vanha kirkonkylä, joka on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Lapinjärvi on aito maalaispitäjä ja silti vain 50 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Täällä voi valita meneekö kaupungin vilskeeseen vai luonnon rauhaan.

 

Olen kasvanut maatilalla pienestä pitäen ja tunnen paljon ikäisiäni, jotka ovat jääneet tai paluumuuttaneet Lapinjärvelle. Ihmiset ovat aktiivisia, ja täällä on talkoohenkeä.

 

Mikä on Lapinjärven piilotettu aarre?

 

Lähellä oleva villi luonto, joka on verrattavissa kansallispuistoihin. Täällä pääsee välittömästi kulkemaan tallaamattomia polkuja ja kohtaamaan koskematonta luontoa.

 

Miten haluaisin kehittää Lapinjärveä?

 

Suunnittelemme polkujuoksutapahtumaa, joka saattaa houkutella osallistujia myös toisilta paikkakunnilta. Kehittelemme myös opastettuja kierroksia Lapinjärvelle.

 

Lapinjärvellä kulttuurin ja palveluiden niukkuus ruokkii luovuutta. Tykkään, kun asiat eivät ole valmiiksi purtuja. Täällä on monipuolinen harrastuselämä, kuten taidekursseja ja kaksi kuoroa.  Haluan pitää yllä yhteistä tekemisen meininkiä.

Lundfoto - Henrik Lundin valokuvia

"Lapinjärvellä pääsee kulkemaan tallaamattomia polkuja ja kohtaamaan koskematonta luontoa."
bottom of page