top of page

ELÄMYKSET STRÖMFORSISSA

Sykähdyttäviä hetkiä, luonnon läheisyyttä ja paikallisherkkuja.

Hänen Armonsa Pajassa, Strömforsin vanhassa ruukkimiljöössä, voi kokea takoraudan hehkun ja nähdä sepät ahjojensa äärellä takomassa rautaesineitä.

 

Museoviraston entisöimässä Yläpajassa toimii yhä Suomen ainoa käytössä olevan vesivasara. Ruukin kyläteillä voi tavata rautarouva Virginia af Forsellesin, Kalaasiemäntä Amandan tai Silakka Sallin, jotka kertovat tarinoita Strömforsin historiasta teemallisilla opaskierroksilla.

 

Tai miksipä et osallistuisi itsekin roolileikkiin ja löytäsi oman jumalatarolosi ja perinaisellisuutesi Pin-Up Garagen tyylikuvauksissa? Vintagestailauksen huipennuksena voit osallistua Vespasafarille, jolla huristellaan Moision kartanonmaisemiin ja Mustion alppiruusutarhojen huomaan.

 

Vespa-ajelun päätteeksi voi nautiskella lähiruokaa vaikkapa karitsaan ja kalaan erikoistuneessa Bed & Bistron kartanohotellissa.  Entisen manufaktuuritehtaan portinvartijan talossa sijaitseva Cafe Ström & Fors taas tarjoilee käsityönä valmistettuja erikoiskahveja, huolella valittuja irtoteelaatuja sekä vegaanisia ja gluteenittomia leivonnaisia.

(Kuva: Visit Finland)

Takoraudan hehkua ja vesivasaran kalketta. Tai uniikki elämys vintagetyyleihin ja vespasafareille. Strömforsissa voi seikkailla historiallisissa puitteissa ja herkutella lähiruoalla. 
bottom of page