top of page

IHMISET KOTKASSA

Ekaterina Kosonen
Kuvataiteilija
"Kotka on kuvataiteilijalle kuin puhdas kanvaasi, jossa kaikki on mahdollista."

Miten olet mukana Helsingistä itään -toiminnassa?

Työskentelen kuvataiteilijana, ja haluaisin lisätä yhteisöllistä toimintaa ja tuoda lisää taidetta Kotkaan. Suunnittelemme toista Joutomaa-festivaalia, joka on eri suuntiin kasvava konsepti, jonka lähtökohtana on tuoda elämää tyhjiin tiloihin. Etsimme unohdettuja tiloja, joihin voi tuoda taidetta, musiikkia, teatteria ja erilaisia esityksiä.

 

Viimeksi Joutomaa toteutettiin jättimäisessä kalkkisiilossa, johon projisoitiin mediataidetta ja tehtiin muraaleja ja grafitteja. Koko paikka siivottiin vapaaehtoisvoimin ja laitettiin uuteen uskoon, ja lopputuloksena oli viikonlopun ilmainen taidetapahtuma. Joutomaa sopii kaikenikäisille ja se onnistui yli odotusten.

Mikä on parasta Kotkassa?

Täällä on paljon hyvin huollettuja puistoja, jotka tarjoavat seesteisen ympäristön.

Mikä on Kotkan piilotettu aarre?

Se on Kotkassa oleva potentiaali eli mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä asioita. Kotka on kuvataiteilijalle kuin puhdas kanvaasi, jossa kaikki on mahdollista. On sanoinkuvaamattoman arvokasta, miten Kotka tukee ja edistää vaikutusmahdollisuuksia kulttuurialalla. Seuraava helmi voi olla vaikkapa kotkalaisten avoin ateljee, joka tarjoaa ilmaiset välineet kaikille taiteen tekemiseen.

Miten haluaisit kehittää Kotkaa?

Tänne voisi tuottaa lisää poikkitaiteellisuutta sekä nuoria osallistavaa kulttuuria.

Ekaterina on mukana kotkalaisessa kulttuurielämässä:

Joutomaafest

Taidetila Kanvaasi

Ylen juttu Ekaterinasta

Kansanuutiset kertoo Taidetila Kanvaasista

bottom of page