top of page

MENOVINKIT 

Kokeile uutta ja ole utelias!
Helsingistä itään suosittelee ajankohtaisia tapahtumia Kotkassa, Lapinjärvellä, Pyhtäällä ja Strömforssissa

Pekka Mandartin elokuvia Kotkan yössä 1.9.2018

Jazzia satamaravintolassa ja Junnu Vainion musiikkia - Pekka Mandartin elokuvissa Kotka heräsi eloon. Viime talvena menehtyneen kotkalaisohjaajan uraa muistellaan Merikeskus Vellamon teemapäivässä.

Romanttinen musiikkielokuva Keisarikunta kertoi 1950-luvun kotkalaisesta viihde-elämästä, jolloin paikallinen jazz ja swing elivät kukoistuskautta. Vuonna 2004 kotimaiset elokuvateatterit valloittanut svengaava elokuva nosti sen musikaaliset näyttelijät, Mikko Leppilammen ja Maria Ylipään, tähdiksi. Myös ohjaaja ja käsikirjoittaja Pekka Mandartille Keisarikunta oli menestys, ja elokuva palkittiin Yleisö-Jussilla.

Mandart muistetaan myös Mikko Nousiaisen debytoimasta, vaihto-oppilasvuodesta kertovasta elokuvasta Going to Kansas City sekä Juha Watt Vainion tuotannosta kertovasta lyhytelokuvasta Kotkan poikii, ilman siipii. Kotkalaisuus oli tärkeä vaikuttaja myös Mandartin muissa töissä, kuten luontoelokuvien tekijänä ja Kymen Sanomien pakinoitsijana.

' Pekka Mandartin taiteellinen ilmaisu on kepeydessään ja ilmavuudessaan poikkeuksellista suomalaisen elokuvan realismin joukossa, kuvailee ex-puoliso Pamela Mandart.​

Helsingistä itään -hanke kunnioittaa Pekka Mandartin työtä ja elämää keskusteluin ja elokuvanäytöksin. Merikeskus Vellamon auditoriossa Mandartia muistelevat monet ystävät ja elokuva-alan ammattilaiset, kuten tuottaja Sami Ristiniemi ja ohjaaja-näyttelijä Joona Mielonen.Illan hämärtyessä järjestetään elokuvanäytös Vellamon katolla, jossa avoimen taivaan alla nähdään Going to Kansas City ja Keisarikunta.

Mandart menehtyi keuhkosyöpään helmikuussa 2018, ja teemapäivä on tapa jättää hänelle jäähyväiset.

- Mandart oli sielultaan kotkalainen, ja hänen sydämensä sykki kaupungille. Hänet muistetaan muun muassa urheilumiehenä ja pubivisojen aktiivina aivan elämänsä viime metreille asti, muistelee ystävä ja Helsingistä itään hankkeen vetäjä Marit Hohtokari.

 

1.9. Merikeskus Vellamon pittoreski ympäristö toimii kiinnostavana kulttuuriareenana aina puolesta päivästä puoleen yöhön.-muisteluiden ja -elokuvanäytöksen välissä esitetään alueella myös Kotkan nuorisoteatterinensi-ilta, rockmusikaaliKantasataman V-hallissa klo 18.00.

Pekka Mandart – Elokuvia ja tarinoita ohjaajan taipaleelta 1.9. 2018 
Kotkassa, Merikeskus Vellamon auditoriossa klo 11.30 – 17.00 sekä katolla (säävaraus) klo 20.30 – 01.00.

Mandart-teeman ohjelma on maksuton, Shells’s Angels –musikaalin liput ovat 16/8 €. Tapahtuma on myös osa Kotka-Haminan alueella vietettävää Mielessä tuulee –viikkoa 25.8. – 1.9.2018

Tervetuloa kaikki Pekka Mandartin tuotannosta kiinnostuneet Kotkasta ja kauempaakin!
 

Lisätiedot: Helsingistä itään –hanke, Marit Hohtokari, marit.hohtokari@hohtokari.fi,  p. 0400 816 221
https://www.helsingistaitaan.fi/

Shell’s Angels / Kotkan nuorisoteatteri, Pia Lunkka,  pia.lunkka@kotka.fi,  p. 0400 273 630
https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/shells-angles/

Mielessä Tuulee –viikko
https://www.facebook.com/Mieless%C3%A4-tuulee-viikko-270911830366269/

bottom of page