top of page

MENOVINKIT 

Kokeile uutta ja ole utelias!
Helsingistä itään suosittelee ajankohtaisia tapahtumia Kotkassa, Lapinjärvellä, Pyhtäällä ja Strömforssissa

Land Art Lapinjärvi
21.-28.7.2018

Ympäristötaidetta Lapinjärven kesäidyllissä

 

Kansainvälinen ympäristötaiteen työpaja ja näyttely avautuvat Lapinjärven maalaismaisemaan 21.- 28.7.2018. Land Art Lapinjärvi kutsuu mediaa ja muita kiinnostuneita seuraamaan taiteilijoiden työskentelyä suomalaisessa kesäluonnossa. Tapahtuma on alku pysyvälle ympäristötaiteen gallerialle.

 

Land Art Lapinjärvi on kutsunut 5-henkisen Cova-taiteilijaryhmän Espanjasta työskentelemään viikoksi Lapinjärven luontoon yhdessä suomalaisten ympäristötaiteilijoiden kanssa. Mukana ovat Antía Sánchez, Lucía Romaní, Silvia Sánchez, Aida Alonso ja Neru Galiciasta sekä hirsirakentamisen osaaja Hannes Hyvönen ja audiovisuaaliseen taiteeseen erikoistunut Teemu Rautakoski.

 

Taitelijoiden työvälineenä on luonto sen moninaisine ilmenemismuotoineen. Käytössä tulee olemaan vaikkapa pajua, männynhavuja, kiveä ja heinäpellon antimia. Teoksia inspiroi Lapinjärven kirkonkylän idylli metsämaisemineen, heinäpeltoineen ja järvenrantoineen.

- Ympäristötaide on rakennettuun kulttuuriympäristöön tai luonnonympäristöön tehtyä taidetta. Ympäristötaideteos voi olla myös teko, tapahtuma tai prosessi, määrittelee Land Art Lapinjärven toteuttaja, kuvataiteilija Antonio Arosa.

 

On mielenkiintoista seurata, minkälaisen vaikutuksen suomalainen luonto tekee tuhannen joen maaksi kutsutun, Espanjan luoteisosassa sijaitsevan Galician itsehallintoalueen taiteilijoihin. Cova-ryhmä asuu vierailunsa aikana Husulanmäen innovatiivisellä ekologisen asumisen alueella.

 

- Ympäristöteokset auttavat pysähtymään, havainnoimaan ja luotaamaan ajatuksia. Ympäristötaide vastaa ihmisen pyrkimykseen löytää harmoniaa itsensä ja ympäristön välillä, Arosa kertoo.

 

28.7. avautuva näyttely elää vuodenaikojen mukana ja tulee olemaan lähtökohta uudelle ympäristötaiteen gallerialle. Antonio Arosa, Henrik Lund ja Petri Rantapää dokumentoivat näyttelyn, ja seuraavat teosten muovautumista eri vuodenaikoina. Valokuvista kootaan nettigalleria sekä kiertävä näyttely.

 

100 kilometriä Helsingistä itään sijaitseva Lapinjärven kirkonkylä on valittu valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen joukkoon. Lapinjärven kunta on profiloitunut ihmisläheisyyden ja muistiystävällisyyden tyyssijana – ja nyt myös luontotaiteen keskuksena.

 

Tervetuloa Land Art Lapinjärvi –näyttelyn avajaisiin 28.7.2018 klo 18-20

 

Paikka: Lapinjärven kirkonkylä ja veneranta, os. Sibbeksentie 07800, Lapinjärvi.

 

Avajaisiin järjestetään ilmainen bussikuljetus Helsingistä. Avajaisissa on tarjolla villiruokaan erikoistuneen kokki Jyrki Tsutsusen Metsänhenki-maistiaisia. Musiikista vastaavat The Nest, Tennis Fantasma ja DJ MaaEmo.

 

​Land Art Lapinjärven toteutus ja tuotanto: Antonio Arosa, Henrik Lund ja Petri Rantapää Lapinjärveltä sekä Marit Hohtokari Helsingistä itään –hankkeesta

 

Yhteystiedot:

Antonio Arosa p. 040 2188 620

Marit Hohtokari p. 0400 816 221

 

bottom of page