Valtatie 7 on Helsingistä itään liikennettä välittävä rannikkoreitti, joka on numeroitu Eurooppatieksi E18 Kehä III:n ja Vaalimaan välillä.

 

Uusi E18-moottoritie yhdistää Suomen muuhun Eurooppaan ja tarjoaa nopeat ja sujuvat kulkuyhteydet Suomen halki Turusta itärajalle asti.  

Helsingistä itään kannustaa oivaltavaan lähimatkailuun ja ottamaan uuden suunnan elämyksiä kohti. Kehä III:lta lähdettäessä Loviisassa sijaitseva Strömforsin ruukki sekä Lapinjärvi, Pyhtää ja Kotka ovat vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

MONIAISTILLISIA ELÄMYSMATKOJA  KESÄLLÄ 2019
-TUNTI HELSINGISTÄ ITÄÄN

Koe Valkmusan suon ainutlaatuinen luonto lumikenkävaelluksella. Tutustu Strömforsin ruukkikylän rikkaaseen historiaan ja vireään nykypäivään. Kiehtoudu Pyhtään Stockforsin rouheaan kulttuurimiljööseen ja tunne uhkean Kymijoen kuohut ja tasainen virta. Koe tämä, ja paljon muuta, ja yllätyt!

 

Uuden ja nopean moottoritie 7:n varrelta löytyy paljon kiinnostavaa koettavaa vaivattoman yhteyden päässä pääkaupunkiseudulta. Kesälle 2019 on paketoitu aivan uudenlaisia, päivän kestäviä kiertomatkoja, joissa koetaan Strömforsin, Pyhtään ja Kotkan alueiden parhaat elämykset moniaistillisilla kierroksilla. Tarjolla on myös kulttuurimatkoja, joissa käydään klassisen musiikin konsertissa ainutlaatuisissa miljöissä.

 

Tutustu Helsingistä itään -elämyskierroksiin ja -konserttimatkoihin oheisista linkeistä, ja varaa paikkasi uusia suuntia avaaviin kokemuksiin. Idän aarrearkku on auki!

 

Helsingistä itään –elämyskierrokset

Helsingistä itään –konserttimatkat

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: marit.hohtokari@hohtokari.fi tai p. 0400 816221

 

www.helsingistaitaan.fi ja www.hohtokari.fi

 

 
 

Vuoden 2018 uusmaalaiseksi kyläksi valittu Strömforsin ruukki puhkeaa kukkaan kesällä. Idyllisessä ruukkikylässä voi ihailla taidokasta taontaa, käsitöitä, historiallisia rakennuksia ja ainutlaatuista vesivasaraa. Kylän raitilla voi tavata rautarouvan aikamatkallaan, huristella vespasafarille tai kokeilla LUONTO VOITTAA AINA® -miniristeilyä kanootilla tai Sup-laudalla.

Show More

LÖYDÄ

Uusia tuulia ja erilaisia kokemuksia ainutkertaisissa miljöissä Helsingistä itään.

Kulttuuri
Uusi taide-elämä viriää tyhjissä tiloissa ja yhteisöllisissä hankkeissa.
(Kuva: Toni Lahti)
Luonto
Karista kaupungin pölyt maaseudun idyllissä ja puhtaassa luonnossa.
(Kuva: Henrik Lund)
Miljöö
Alvar Aallon suunnittelema Kantola on arkkitehtuurin helmi Kotkan Sunilassa.
(Kuva: Anna Häkkinen)
Elämykset
Voimaannu uusista tuulista ja erilaisista kokemuksista ainutkertaisissa miljöissä.
(Kuva: Pin-Up Garage)
Kymijoki
Suomen Amazon kuohuu energiaa ja virtaa läpi kaupunkien ja erämaiden.
(Kuva: Kotkan kaupunki)
Tapahtumat
Kohtaamisia, pop up -taidetta, tanssiaisia ja festivaaleja. Ylläty matkalla Helsingistä itään.
(Kuva: Kuvagalleria Kotka / Heidi Noponen)
Show More