top of page

7-TIEN VARRELLA

Valtatie 7 on nyt myös osa E18-moottoritietä, joka yhdistää Suomen muuhun Eurooppaan.

Kehä III:lta lähdettäessä Loviisassa sijaitseva Strömforsin ruukki sekä Lapinjärvi, Pyhtää ja Kotka ovat vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä

Helsingistä itään löytyy monta mielenkiintoista paikkakuntaa, joihin matkailu on yllättävän nopeaa. Helsingistä itään -projekti haluaa nostaa esille paikkakuntia, jotka eivät ole vaikeasti saavutettavissa, vaikka niihin ei olekaan junayhteyttä pääkaupunkiseudulta. Kehä III:lta lähdettäessä Loviisassa sijaitseva Strömforsin ruukki sekä Lapinjärvi, Pyhtää ja Kotka ovat vain noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

 

Strömfors valittiin vuoden 2018 uusmaalaiseksi kyläksi, eikä syyttä. Pittoreski ruukkikylä kätkee sisäänsä kulttuuria, taidetta, tapahtumia ja aktiivista yhteisöelämää. Lapinjärvi on Itä-Uudenmaan yllätyksellisin, hauskin ja ihmislähtöisin kunta, jonka kirkonkylä on säilyttänyt vanhan ajan kyläkulttuurin idyllin harvinaisen hyvin. Lapinjärvi on maaseutua parhaimmillaan, elämää sykkivän yhteisöllinen ja muistiystävällinen.

Pyhtäällä Stockforsin hurmaava teollisuuskylä on heräämässä uuteen kukoistukseen kiertotalouden yritystoiminnan yhdistyessä taiteen ja matkailun monimuotoiseen tarjontaan.

 

Tuttu, mutta samalla tuntematon Kotka on saari, jossa meri on aina lähellä, vain kävelymatkan päässä monipuolisesta kaupunkimiljööstä. Kotkassa elää vireänä niin korkeakulttuuri kuin kaupunkilaisten omaehtoinen taide, joka jalkautuu kaduille ja tyhjiin tiloihin. Kotkan vertaansa vailla olevat puistot tarjoavat puitteet ihmisten kohtaamiseen ja hyvään oloon.

bottom of page